luni, 26 martie 2012

ZECE ADEVÃRURI IMPORTANTE DESPRE HRANÃ!

Haideţi să vedem care sunt acestea:

1.Un regim alimentar bogat în grãsimi (în special,grãsimi saturate) şi sare este asociat cu un risc crescut de apariţie a unei afecţiuni coronariene.
2.În medie, se estimeazã cã o treime dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin schimbarea regimului alimentar.O dietã bogatã în fibre şi cereale integrale şi sãracã în grãsimi are capacitatea de a preveni o parte dintre tumorile canceroase, printre care şi cele de colon, de stomac şi cancerul la sân.
3.Mulţi experţi în fertilitate sunt convinşi cã un regim alimentar nesãnãtos, bogat în grãsimi, zaharuri şi diverse tipuri de hranã procesatã, sãracã în substanţe nutritive esenţiale pentru fertilitate, poate conduce la infertilitate şi creşte riscul pierderilor de sarcinã.
4.O dietã bogatã în grãsimi, zaharuri şi sare conduce la creşterea în greutate şi mãreşte riscul instalãrii obezitãþii. Greutatea excesivã nu numai cã duce la creşterea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a infertilitãţii, ci este asociatã şi cu starea de obosealã, un nivel scãzut al respectului de sine, performanţe fizice şi mentale scãzute.
5.Un regim alimentar nesãnãtos creşte riscul apariţiei depresiilor şi a oscilaţiilor de dispoziţie. De asemenea, este asociat cu sindromul premenstrual, poftele alimentare necontrolate şi anxietatea.
6.Un regim alimentar cu un conţinut ridicat de aditivi, conservanţi şi zahãr rafinat poate cauza scãderea capacitãţii de concentrare,hiperactivitate şi chiar agresivitate. Motivul este acela cã alimentele cu un conţinut ridicat de zahãr şi aditivi alimentari au o cantitate micã de crom, care se pierde în procesul de rafinare. Cromul este necesar în reglarea nivelului de zahãr din sânge; dacã acest nivel este scãpat de sub control,devine posibilã apariţia acestor tulburãri de comportament.
7.O dietã cu un conţinut scãzut de calciu, un element esenţial pentru menţinerea rezistenţei sistemului osos, creşte riscul ca oasele sã devinã fragile sau casante — afecţiune cunoscutã sub denumirea de osteoporozã.
8.Un regim alimentar sãrac în substanţe nutritive supune ficatul la eforturi enorme. Acesta are un rol esenţial în desfãşurarea unei digestii bune şi în absorbţia vitaminelor şi a mineralelor vitale. Pentru o stare de sãnãtate optimã, ficatul trebuie sã funcţioneze la cea mai înaltã capacitate. Ficatul nu poate face faţã unor cantitãţi mari de grãsimi saturate sau de alcool, fapt ce poate provoca afecţiuni ale ficatului sau ale rinichilor, precum bolile renale sau ciroza (o afecţiune gravã, în care celula hepaticã se distruge definitiv).
9.Un regim alimentar bazat pe un consum excesiv de zahãr poate conduce la un nivel ridicat al glucozei (forma sub care este transportat zahãrul în sânge) în organism, fapt care poate cauza probleme de metabolizare a zahãrului, precum diabetul zaharat. Simptomele acestei boli sunt setea, urinarea frecventã, cauzatã de excesul de glucozã, probleme cu vederea, oboseala şi infecţiile repetate.
10.O dietã extrem de sãracã în substanțe nutritive poate afecta sistemul imunitar, în care caz organismul devine vulnerabil la rãceli, gripe şi are o sãnãtate precarã, în general. Avem nevoie de un aport constant şi echilibrat de vitamine şi de minerale esenţiale pentru a menţine sistemul imunitar într-o stare de funcţionare bunã, astfel încât sã ofere o protecţie eficientã împotriva infecţiilor şi îmbolnãvirilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu